מה קורה כאשר משתילים שתלים דנטלים מיד אחרי עקירה? בחור בן 18 עם כתר על השן הקדמית העליונה שלפי רופא השיניים שלו המקום קטן וקצר מדי עבור כתר נוסף. הבחור שלנו שוקל אפשרויות שונות כדי להחליף את הכתר, אחד מהם הוא שתל טיטניום, אופציה נוספת היא העמסה מיידית של גשר. רופא השיניים שלו אמר שזאת אחת האפשרויות, אך לא פירט. הבחור בסך הכל רוצה מידע כללי על הסכנות והקשיים של שתל שכזה להיקלט בפה.
חשוב קודם כל להסתכל כאשר שוקלים אם או לא לבצע העמסה מיידית על הדברים הבאים:
1: האם יש עובי מספק של העצם - מפני שזו העצם שבה בסופו של דבר קודחים, בדרך כלל, את הבית לשתל.
2: האם יש דלקת סביב השורש? אם כן, יהיה זה לא נבון לבצע השתלה דנלטית כאשר עדיין יש זיהום בשורש השן.
3: סיכויי ההצלחה של השתלת שיניים ביום אחד כמעט זהה לחלוטין להשתלות בשתי שלבים.
אבל למעשה, השתלת שיניים ביום אחד מצליחה כאשר המטופל בכושר בריאותי טוב ללא שום זיהומים סביב השורשים, דבר העוזר לשמור על העצם באזור וחשוב יותר, על רקמת החניכיים.
שתלים בהעמסה מיידית ממוקמים בשקעי השיניים לאחר עקירת השן. השתלות שיניים בצורה קונבנציונלית הם שתלים שממוקמים בחלל הפה לאחר תקופת מסויימת. שתלים אלו מוכנסים לאחר שבועות עד חודשים כדי לאפשר ריפוי של אותן רקמות רכות. שתלים אלו מונחים לאחר שהעצם נרפאת באופן חלקית או נרפאת לחלוטין. היתרון הפוטנציאלי של שתלים דנטלים בהעמסה מיידית הוא שזמן הטיפול מתקצר וגם עצמות הלסת נשמרות בצורה כזאת, שהיא מספקת תוצאות אסתטיות טובות. החסרונות של השתלה כזאת הם סיכון מוגבר לזיהומים ודחיית השתל. לאחר מיקום השתל במקום ממנו נעקרה השן, יכולים להיווצר רווחים בין השתל לבין קירות החניכיים (עצם הלסת). אפשר למלא רווחים אלה כדי להגדיל את מסת העצם. קיימות טכניקות רבות כדי להשיג זאת, אך לא ברור אילו טכניקות ישיגו את התוצאות הטובות ביותר בזמן מילוי אותם רווחים.
עוד דבר שניתן לעשות על ידי רופאי שיניים במרכז, למי שיש גשר בשיניים, דבר שישיג שתי מטרות, אחת חיזוק המבנים הקיימים, ושתיים, תיקון למטרות אסתטיות, הוא להחליף את הגשר ולעשות העמסת שיניים כדי שאלו ייתמכו בשיניים שסביבו. בצורה זו אפשר לחזק את כל רצועת השיניים וכן לשפר את המרא מבחינה אסתטית.